Profiterol Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterol Tarifleri







Profiterol
Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı elenmiş un 4-5 yumurta
Ara kreması:
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • yarım su bardağı tozşeker
  • 1/2 litre süt
  • 2 corba kasigi margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri icin:
  • 1 paket cikolatali puding
  • 1 adet bitter cikolata
  • 1 su bardagi seker
  • 2 yemek kasigi tereyagi (yada margarin)
  • 1 su bardagi süt
Süslemek icin:
  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Hamurun yapılışı; Suyun içinde margarini eritip, kaynayasiya kadar bekleyin Sonra kısık ateşte unu ekleyin ve 2 dakika boyunca hızlı bir sekilde karıştırın Karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra yumurtaları birer birer kirin ve hamuru yediresiye kadar devam yogurun Hamurları yağlanmis tepsiye isterseniz kaşık yardımı ile isterseniz ucu düz olan krema sıkacağı ile ceviz büyüklügünde sıkabilirsiniz Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin, sonra fırını açmadan derecesini 50 yaparak 30-40 dk daha pişirin

Ara kreması; Öncelikle yumurta, un, tozşeker ve sütü puding kıv***** getirene kadar ateşte karistirarak pisirin Daha sonra ateşten alıp margarin ve vanilyayı katıp, çırpın Pişen hamurları ortalarından bir yerinden kopmayacak biçimde keserek içine ara kremasından doldurun

Cikolata sosu; Bir tencereye sütü, pudingi, sekeri, tereyagini ve bitter cikolatayi koyup kisik ateste puding kivamina gelene kadar karistirin ve bu sosuda profiterollerin üzerine dökün Süslemek icin ise hindistan cevizi serpip servise sunabilirsiniz Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla

Profiterol Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterol Tarifleri



Çifte Çikolatalı Profiterol
Malzemeler :
  • 15 Su BUn
  • 15 Su BSu
  • 1 Çorba KMargarin
  • 1 Tatlı KToz Şeker
  • 1 Fiske Tuz
Kreması İçin:
  • 3 Su BSüt
  • 2 Çorba KUn
  • 1 Çorba KNişasta
  • 1 Su BToz Şeker
  • 1 Portakal
Sosu İçin:
  • 25 Su BSüt
  • 1 Su BToz Şeker
  • 1 Çorba KUn
  • 1 Çorba KNişasta
  • 2 Çorba KKakao
  • 15 Adet İkramlık Çikolata
  • Yarım Çay BFındık Yağı
Üzeri İçin:
  • Beyaz Çikolata
Hazırlanışı :
Tencereye 15 su bardağı suyu alınÜzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın Su kaynayınca ÜZERİNE 15 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın

Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin

Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alınSütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 25 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın

Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın

Servis tabağına dizin Üzerine çikolatalı sosu dökün Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla

Profiterol Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterol Tarifleri



Elmalı Profiterol
Malzemeler:
- 3 adet elma
- yarım kakolu pasta keki
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 su b fındık
- tarçın
Çikolata için:
- 3 su b süt
- 1 su b toz şeker
- 2 çorba k kakao
- 2 çorba k un
- 10 adet ikramlık bitter çikolata
- 3 çorba k sıvıyağ
Üzeri için:
- parça çikolata
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına yarım pasta kekini ve bisküvileri alıp elinizle parçalayınÜzerine 3 adet elmayı rendeleyinÜzerine 1 su bardağı fındık tarçın ilave edin ve güzelce yoğurunCeviz parçası büyüklüğünde toplar yapınÇikolata sos için tencereye 3 su bardağı sütü alın

Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı un ilave edinÜzerine 10 adet İkramlık biter çikolata ilave edinÇikolata sosunu kaynatınServis tabağına elmalı profiterolu ilave edinÜzerine çikolata sosu dökünÜzerine parça çikolataları ilave edip servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.