![]() |
Gül Reçeli Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Reçeli TarifleriGül Reçeli Malzemeler:
önce güllleri saplarindan ayiklayin, kokulu yapraklarini cikarip, bu yapraklari iyice yikayin, yikadiginiz gül yapraklarini bir tencereye koyun ve üzerine 1 su bardagi sekeri ilave edip tahta bir kas1kla iyice ovun ![]() 4 bardak sekeri, 2 bardak suyla ayri bir tencerede kivamli bir surup hazirlayin, hazirladiginiz kivamli suruba, ayri bir tencerede ovdugunuz gül yapraklarini cikan suyuyla beraber ilave edin ve recel kivamina gelene kadar kaynatin üzerine 1 limon suyunu ilave ederek bir tasim daha kaynatip, atesten alip 5-10 dakika sonra kavanoza koyun, soguyunca kapagi kapatin, receliniz yemeye hazir olmustur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|