Halka Tatlısı Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Halka Tatlısı TarifleriHalka Tatlısı Malzemeler:
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıv***** gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika) Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın ılınınca yumurtalar birer birer kırın İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla yada mikserle yoğurunHamurunuz kendini toplayınca,tırtıllı başlık takılmış krema pompasına doldurun ve 10-12 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkarak parçalara bölün ve uçlarını birleştirin Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları tavayı arada sallayarak kızartın Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz |
Halka Tatlısı Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Halka Tatlısı TarifleriSaray Usulü Halka Tatlısı Malzemeler:
İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır Daha sonra, tatlının hamuru için su, yağ, tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılır Bu hamur 3-4 dakika pişirilir daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır Parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayı kırıp elinizle yedirilir En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır Daha sonra şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır Özellikle yağ soğuk olmalı İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir Bir gün geçtikten sonra tatlılarınız yumuşayabilir Not:Oktay Usta Tarifi |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|