Halka Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halka Tatlısı Tarifleri







Halka Tatlısı
Malzemeler:
  • 3 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı kızartma yağı
Hazırlanışı:
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıv***** gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın
Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın
Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika)
Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın ılınınca yumurtalar birer birer kırın İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla yada mikserle yoğurunHamurunuz kendini toplayınca,tırtıllı başlık takılmış krema pompasına doldurun ve 10-12 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkarak parçalara bölün ve uçlarını birleştirin
Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları tavayı arada sallayarak kızartın
Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın

Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz



Alıntı Yaparak Cevapla

Halka Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halka Tatlısı Tarifleri



Saray Usulü Halka Tatlısı
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 50 gram margarin
  • 3-4 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı irmik
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hazırlanışı:
İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır Daha sonra, tatlının hamuru için su, yağ, tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılır

Bu hamur 3-4 dakika pişirilir daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır Parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayı kırıp elinizle yedirilir En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır

Daha sonra şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır Özellikle yağ soğuk olmalı İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır

Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir Bir gün geçtikten sonra tatlılarınız yumuşayabilir
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.