Tas Kebapli Kuskus

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kebapli Kuskus




TAS KEBAPLI KUSKUS

Malzeme :
1 paket Kus Kus makarna 500 gr
Yarım kilo koyun eti kuşbaşı
1 küçük paket margarin yağı
3 baş soğan
6 bardak et suyu
Tuz
Karabiber
2 adet domates

Yapılışı:
Kebabın hazırlanışı: İki kaşık yağ ile etler bir tencerede karıştırılarak kızartılır ve bir tabağa alınır Tencereye çentilerek doğranmış soğanlar, kavrulur; pembeleşince, kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış domatesler ilâve edilir Tencereden çıkarılmış etler ile yarım tatlı kaşığı kadar da tuzla beraber katılır ve 2,5 bardak su konarak «sıcak su olmalıdır», etler ilik gibi pişene kadar ortalama 45 -50 dakika pişirilir Başka bir tencerede tercihan 6 bardak et suyu kaynatılır ve kuskus içine atılarak evvelâ 5 dakika kadar harlı ateşte sonra suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirilir Hazırlanmış olan kebap servis tabağının ortasına konur ve etrafına kus - kus döşenip üzerine de bir kaşık yağ haşlanarak ve arzu edilirse baharat da ilâve edilerek ve sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.