Cevizli Patlican Salatasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Patlican Salatasi




2 adet buyuk boy patlican
1/2 limon suyu
50 ml sizma zeytinyag
1/2 tk toz kirmizi biber
Tuz
Karabiber
1/3 kap ceviz, parcalanmis

Patlicanlarin uzerinde catal ile delikler acin, icinin daha cabuk pismesini sagliyacaktir Sonra firin tepsisine koyup grilde (izgara) yaklasik 25 dakika kozleyin (Grili kapamayin) Patlicani barbeku de de kozliyebilirsiniz Bir el ile sapindan tutup bicak yardimi ile kabuklarini soyun, varsa sert cekirdeklerini cikarin Tel suzgecin uzerine koyup fazla suyunu suzun

Kozlenmis patlicani firina dayanikli bir kabin icine gecirip bicak ile kucuk parcalar halinde kesin Limon suyu, zeytinyag, kirmizi biber, tuz ve karabiberi ilave edip karistirin Uzerini, tumuyle kapliyacak sekilde parcalanmis ceviz ile ortun

Kabi firinin ustten ikinci rafina yerlestirin, cevizlerin renkleri biraz donene kadar asagi yukari 4 dakika pisirin Sicak sicak her turlu izgara veya et yemeklerinin yaninda ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.