![]() |
Nisuaz Salata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nisuaz Salata500 g patates (tercihen küçük ve yuvarlak taze patates) 250 g taze fasulye (ayıklanmış) 3 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış) 250 g olgun domates (yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş) 2 katı haşlanmış yumurtanın beyaz bölümleri (iri doğranmış) 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı kıyılmış taze tarhun (isteğe bağlı) 2 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1 küçük kırmızı soğan (kabuğu soyulup, ince halkalara doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 6 çorba kaşığı balık ya da tavuk suyu bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 500 g çiğ tonbalığı filetosu (yaklaşık 1 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 göbek salata (yıkanıp, kurulanmış) Her patatesi iki yerden çatalla hafifçe delip (fazla delerseniz nemleri kaçar), fırına daire biçiminde dizerek, % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Bu arada fasulyeleri ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, 4 çorba kaşığı su ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fasulyeleri pişirdiğiniz cam kabı kurulayıp, içine sirke, tarhun (isteğe bağlı), hardal, sarmısak, soğanlar, balık suyu (ya da tavuk suyu) ve karabiberi koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptaki karışımı, fasulyeli - patatesli karışımın bulunduğu kâseye ekleyip, zeytinyağını üstüne gezdirerek, hafifçe karıştırın ![]() ![]() Bir salata kâsesine göbek salata yapraklarını döşeyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|