![]() |
Greyfrutlu Tavuk Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Greyfrutlu Tavuk Salatası1 kg tavuk budu (derileri ve yağları temizlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 bardak süt 1 tatlı kaşığı anason 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı süzme bal bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 4 havuç (her biri kazınıp, boylamasına 4'e bölündükten sonra, 2,5 cm boyunda kesilmiş) 4 kereviz sapı (her biri 2 'ye bölündükten sonra, 2,5 cm boyunda kesilmiş) 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 4 greyfrut 1 demet suteresi (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış) Tavuk butları, tuz, kekik, anason, süt, sarımsak, arpacık soğanları, balın 2 çorba kaşığı ve karabiberi bir tencerede karıştırın ![]() ![]() Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı ateşten alıp, butları delikli spatulayla bir tabağa çıkarın ![]() ![]() Sosu hazırlamak için greyfrutlardan birinin kabuğunu, beyaz iç zarlarını da alarak soyun ![]() ![]() ![]() Saklamış olduğunuz marinadın suyunu küçük bir tencereye döküp, kâseye akmış greyfrut suyu ve kalan balı ekleyerek karıştırın ![]() ![]() Tavuk butları elle tutulacak kadar soğuyunca, etlerini kemiklerinden ayırıp, ince uzun şeritler halinde parçalayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|