Koyu Lahana Yemeği |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Koyu Lahana YemeğiMalzemeler 2 bağ lahana 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da olabilir) 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı haşlanmış mısır yada barbunya yarım çay bardağı bulgur kırmızı biber ve tuz Hazırlanışı : Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım (robot ilede doğrayabilirsiniz) Bir tencerede kaynattığımız tuzlu su içerisinde lahanaları haşlayalım ve süzelimTencereye yağı koyarak soğanları pembeleşene kadar kavuralım ve salçayı ekleyelimHaşlayarak süzdüğümüz lahanayı bu karışıma ilave edelim ve tencereye yayalımPirinç, bulgur, barbunya yada mısır ile tuz ve kırmızı biberi de ekleyelimÜzerini örtecek kadar su ekleyelimKarıştırmadan(tencereye yapışmaması için) kısık ateşte pişirelimPirinçler piştikten sonra altını söndürerek karıştırıp demlenmeye bırakalımAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|