Koyu Lahana Yemeği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyu Lahana Yemeği



Malzemeler

2 bağ lahana
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da olabilir)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış mısır yada barbunya
yarım çay bardağı bulgur
kırmızı biber ve tuz
Hazırlanışı :
Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım (robot ilede doğrayabilirsiniz) Bir tencerede kaynattığımız tuzlu su içerisinde lahanaları haşlayalım ve süzelimTencereye yağı koyarak soğanları pembeleşene kadar kavuralım ve salçayı ekleyelimHaşlayarak süzdüğümüz lahanayı bu karışıma ilave edelim ve tencereye yayalımPirinç, bulgur, barbunya yada mısır ile tuz ve kırmızı biberi de ekleyelimÜzerini örtecek kadar su ekleyelimKarıştırmadan(tencereye yapışmaması için) kısık ateşte pişirelimPirinçler piştikten sonra altını söndürerek karıştırıp demlenmeye bırakalımAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.