![]() |
Taze Bakla Kavurması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Bakla KavurmasıMalzemeler: 1 kg bakla 1 adet limon suyu 2 yemek kaşığı dolusu un 2 adet orta boy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesmeşeker 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt 2 demet dereotu Hazırlanışı: Baklaları yıkadıktan sonra, fasulye gibi saplarını keserek ayıklayın ![]() ![]() 5 bardak soğuk suya limon suyunu ve unu katın, baklaları kararmaması için bu karışımda bekletin ![]() Bir tencerede soğanları zeytinyağında kavurun ![]() Üzerine suyunu süzdüğünüz baklaları ilave edin ![]() ![]() Üzerine şeker, tuz ve 1 bardak sıcak su ilave edin ![]() ![]() Ocaktan alıp soğumasını bekleyin ![]() ![]() ![]() Sarımsaklı yoğurdu ister yanında, ister üstüne dökerek servis yapın ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|