Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kişilik, patlıcanlı, profiterol

Patlıcanlı Profiterol (3 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Profiterol (3 Kişilik)



(3 Kişilik)




Malzemeler

Profiterol Hamuru İçin:
1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
1 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin:
1 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

Yemeğin Tarifi
Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatınSu kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edinTopaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırınHamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alınSoğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edinYumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın
Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkınÖnceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirinFırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin
İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyunPatlıcanları profiterollerin içine doldurunDilerseniz bademle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.