Şatobriyan Sosu |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şatobriyan SosuMalzemeler (1 lt sos için): 50 gr arpacık soğanı 2 adet defne yaprağı 100 gr tereyağı 1 çimdik karabiber 50 gr mantar bölünmüş 1 dal fesleğen 1 lt koyulaştırılmış et suyu 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: ince kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı ve taze fesleğeni derin bir tavaya koyup koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan köpüğü alın ince bir süzgeçten geçirip süzün Tereyağını katıp karıştırın Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayın Not: Bu sos ızgara bonfilenin yanında servis edilebilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|