Toffee Pudding |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Toffee PuddingToffee Pudding Servis 6 kişilik İçindekiler
Yuvarlak cam pudding kasesini yağla içerisine yukarıdaki 115g cevizin 55gr koy Bir tencerede 175gr yağın 50gr erit içerisine 175gr şekerin 50gramını, krema, 2 yemek kaşığı limon suyunun 1 yemek kaşığını ilave et akıcı hale gelene kadar karıştır Ocaktan al karışımın yarısını cam pudding kasesine boşalt Ayrı bir kasede yağ, şekeri iyice karıştır çırpılmış yumurtayı içine yavaş yavaş dök karıştır Bir tahta kaşıkla unu içerisini yavaş yavaş ekle geriye kalan ceviz, limon suyunu içerisine ekle bir kaşıkla pudding kasesini boşalt Geniş derin bir fırın tepsisinin içerisine sıcak suyu boşalt Hazırlamış olduğun karışımın üstünü fırında kullanılan yağ geçirmez kağıtla ört ve bir iple bağla Hazırlamış olduğun tepsinin içerisine bu cam pudding kasesini koy 1 veya 15 saat kadar önceden ısıtılmış 190 derece fırında buharda pişirme yap fırın tepsisinin içerisindeki suyu arada bir kontrol et azalmışsa kaynar su ilave et süre dolduktan sonra pişip pişmediğini bir bıçakla kontrol et bıçağı içerisine batırdığın zaman bıçağa yapışmamalı yapışıyorsa biraz daha buharda pişir Başta hazırlamış olduğun sıvı karışımından kalan yarım kısmını bir küçük tencerede ısıt pudding kasesini sıcak bir tabağın içerisine ters çevir puddingin üzerine ısıttığın karışımı dök pudra şekerini serp ve servis et |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|