Muzlu Tatlı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Tatlı



MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan pirinci
1 litre süt
2 çay bardağı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
3 adet muz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Pirinci lapa oluncaya kadar suda haşlayıp tel süzgeçten geçirin Bir bardak kadar lapa olmadan ayırın Sütü, şeker ekleyerek çırpın Lapa olan pirinci ilave edin Başka bir kapta margarini eritin ve unu kavurun Kavrulduktan sonra sütlü karışıma ekleyip koyu muhallebi kıvamı olana kadar kaynatın Soğuduktan sonra muzları dilimleyip mikserle karıştırın Sonra bir bardak pirinci de ekleyin Tüm karışımı dört köşe bir tepsiye bir parmak kalınlığında serin Soğuduktan sonra kesip, muz dilimleri ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.