Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, kişilik, pirinçli, tatlısı

Pirinçli Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Elma Tatlısı (4 Kişilik)



Pirinçli Elma Tatlısı (4 Kişilik)




Malzemeler

1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
4 Kırmızı Elma
1/2 lt Su
6 Çorba Kaşığı Bal
3 Tutam Zencefil
5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
5 Çorba Kaşığı Sultani Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviziçi
1 Çay Kaşığı Tuz

Yemeğin Tarifi
Pirinci bol suda yıkayıp tencereye alın Yarım litre su ve tuz ekleyip kaynatın Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin
Elmaları soyup içlerini oyarak çekirdekli kısımlarını çıkarın Haşladığınız pirince, bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın Elmaların içlerini pirinçli karışımla doldurun Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin Pişerken elmaların üzerine ara sıra margarin sürün
Pirinçli karışımın kalanını servis tabağına yayın Doldurulmuş elmaları üzerine yerleştirip ceviziçi serpin Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.