Kırma Tavuk Kebabı (Osmanlı)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırma Tavuk Kebabı (Osmanlı)




Kırma Tavuk Kebabı (Osmanlı)

Bu meşhur kebap sarayda sadece padişah için pişirilirdi Her aşçı bu kebabı yapamaz Yapmasını bilen bir iki aşçı vardır

Önce tavuk temizlenir Temizlendikten sonra 24 saat bekletilir Her tavuk ortasından yarılır Bütün kemikleri çıkarılır Keskin bir bıçakla, kıyma doğrar gibi yapılıp, birbirinden ayırmadan kesilir Yeteri kadar tuz, tarçın, biber ve bir fincan soğan suyu koyup, bir saat kadar bekletilir Sonra düzgünce şişe geçirilip, önce gayet hafif ateşte devamlı çevrilip, tavuk tüyü ile pişinceye kadar taze tereyağ sürülür

(18 Yüzyıla ait bir Yemek Risalesinden)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.