![]() |
Pastırmalı Barbunya Fasulyesi Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Barbunya Fasulyesi Çorbası500 g barbunya fasulyesi 100 g pastırma 500 g soğan (doğranmış) 5 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı kimyon bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 çorba kaşığı krema 6 çorba kaşığı yağsız yoğurt 1 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış) Fasulyeleri soğuk suyla yıkayıp, bir tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm yükseklikte örtecek kadar su ekleyin (suyun yüzeyine çıkan fasulyeleri atın) ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 3,5 litre (yaklaşık 14 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak,suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada yoğurt, krema ve taze soğanları bir kâsede çatalla çırpıp, bir kenara bırakın ![]() Fasulyeler pişince tencereyi ateşten alıp, çorbayı 6 çorba kâsesine bölüştürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|