Ballı Kuymak

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Kuymak




MALZEMELER

250 gr katı yağ

1 çay bardağı sıvıyağ

4,5 su bardağı un

1 kahve fincanı su

1 tatlı kaşığı tuz

Süzme bal veya şerbet (limonsuz)

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tavaya yağ koyulur, eriyince sıvıyağ da katılır Un karıştıralarak yağın üzerine ilave edilerek helva gibi kavrulmaya devam edilir Kavrulan yağlı unun üzeri yağlanmaya başlayınca, içinde tuz eritilmiş su ilave edilerek, tekrar kavrulur (katı bir boza kıvamına gelinceye kadar)

Servis tabağına yayılır, ılıyınca üzerine bal veya şerbet dökülür ve servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.