Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriPLUM KEK Kullanılacak malzeme: 220 gram tereyağı, 200 gram un, 200 gram toz şekeri, 150 gram sultanî üzüm, 100 gram meyve şekerlemesi (limon veya portakal), 4 yumurta, 1 limon, Yapımı: Sultanî üzümleri şişmeleri için soğuk suya koyun (Eğer soğuk suda şişmelerini beklemek için vaktiniz yeterli değilse ılık suda ıslatabilirsiniz) Meyve şekerlemelerini küçük parçalara bölün Bu kek için kenarları yüksek dikdörtgen biçiminde bir kalıp kullanılır Kalıbın dibini ve kenarlarını hafifçe yağa bulayın Kalıbın içini kenarlarına eşit enlilikte kesilmiş uzun iki yağ kâğıdıyle çaprazlama kapladıktan sonra yağlı kâğıdı da önce yağlayın sonra da unlayın Kalıp hazırlandıktan sonra kalan tereyağını parçalara bölerek bir porselen kâseye koyun Bir tahta kaşıkla döverek krema durumuna getirip şekeri katın Çırpmaya vermeden kabarıncaya kadar karıştırın Kabardıktan sonra önce bir yumurtayı, sonra da unun bir bölümünü katarak yoğururcasına karıştırarak katılanı yedirin Böylece unla yumurta bitinceye kadar bir ondan, bir bundan katın Hamurun kokulu olması için limonun kabuğunu, beyazını çıkarıp attıktan sonra rendeleyerek içine katın Şekerlemeleri ve üzümleri unlayarak hamura katın Şekerlemelerin ve üzümlerin, hamurun her yanına düzenli bir biçimde yayılması için hamuru tekrar yoğurun Şekerlemelerle üzümleri hamura katmadan önce unlamakla bunların, pişme sırasında kekin dibine çökmesi önlenmiş olur Hamuru iyice yoğurduktan sonra önceden hazırlamış olacağınız kalıba boşaltın ve kızgın fırına sürün (Termostatlı fırını olanlar 180 dereceye göre ayarlamalıdırlar) ve bir saat kadar fırının kapağını açmadan keki pişirin Kek piştikten sonra fırından çıkartın, ince uçlu bir bıçakla keki kalıbın kenarlarından ayırın, kalıbı başaşağı ederek keki bir tepsiye boşaltın Keki zedelemeden yağlı kâğıdı çıkarın ve keki tekrar ters çevirerek servis tabağına yerleştirin Bir süre soğumasını bekledikten sonra servis yapın Plum kekini servis yapacağınız günden bir gün önce hazırlarsanız daha lezzetli olur Çünkü kek bekleyince kurur ve daha gevrek olur Plum keki çay saatlerinde veya kahvaltılarda ikram edilebilecek besleyici bir alafranga çörektir, isteyenler bu keki bir tek büyük kalıpta pişirmeyip birer kişilik ufak kalıplarda da hazırlayabilirler O vakit bu kekler hem daha pişkin olur, hem de büyüklerinde olduğu gibi dilim dilim kesmeden servis yapmak imkânı olur |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriBurkoki Malzemeler: 250 gr antrkot 1 çorba kaşığı bal 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 adet taze soğan 1 adet kuru soğan Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı tuz Yapımı: Soya sosu, ayçiçek yağı, toz şeker, bal karıştırılır Etler kibrit çöpü şeklinde doğranır, karışıma atılır, karıştırılır, en az 1 saat dinlendirilir Daha sonra yağsız tavaya dinlenmiş et atılır Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve yarım daire şeklinde doğranmış kuru soğan eklenir Harlı ateşte suyunu bırakana kadar kavrulur Karabiber ve tuz katılır Arzuya göre biraz daha kavrulabilir Sıcak olarak sofraya getirilir |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriLAURA BİFTEK SARMASI Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 500 gram dana bifteği, 100 gram süt danası kıyması, 100 gram sosis, 50 gram rendelenmiş kaşer peyniri, 50 gram tereyağı, 200 gram mantar, 500 gram olgunlarından domates veya 250 gram domates salçası, 1 demet maydanoz, dört diş sarımsak, birkaç yaprak biberiye otu, bir limon, biraz un, bir yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber Yapımı: Mantarların saplarını kesin Nemli kaba bir bezle ovarak zarını giderin Böylece zarlarından temizlenmiş olan mantarları limonlu suyun İçine atın ve bir kenara bırakın Biftekleri iyice incelmeleri için dövün, sonra her bifteği ikişer parçaya ayırın Beri yanda sosileri tavla zarı ufaklığında parçalara doğrayın ve bir kâsenin içine koyun Buna kıymayı, yıkanmış ve kıyılmış maydanozun yarısını, rendelenmiş kaşer peynirini, kıyılırcasına küçük doğranmış sarmısağı, yumurtayı, yeteri kadar tuz ve karabiberi katın Sonra bu karışımı birbirine iyice karıştırın Sonra bu karışımdan azar azar alıp bifteklerin üstüne koyun ve her birini dolma gibi sarın, uçlarına da ikişer kürdan batırarak tutturun Bir tencereye tereyağıyle iki çorba kaşığı zeytinyağını koyup ateşe oturtun İçine biberiye veya birkaç yaprak adaçayı atın Yaptığınız et sarmalarını una bulayarak çatal veya maşa yardımıyle yağın içinde çevire çevire kızartın Sarmalar iyice kızarınca ateşi kısın Mantarları sudan çıkarın, süzün ve tencereye katın Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın, küçük küçük doğrayın ve karışıma katın Gerekirse yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edin Sarmalar iyice piştikten sonra kalan yarım demet maydanozu da kıyarak üstüne serpin ve tencereyi ateşten indirin Yaptığınız bu biftek sarmalarını isterseniz, üstüne rendelenmiş kaşer peyniri serpilmiş pilâvla birlikte servis yapın |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriİNGİLİZ USULÜ ET Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 dana böbreği, 300 gram dana eti, 200 gram patates, 2 iri ama körpe havuç, 20 gram kuru mantar, 2 pişmiş katı yumurta, 1 çiğ yumurta, 225 gram un, 1 bardak et suyu, 1 çorba kaşığı worcestershire sosu (veya herhangi bir sos), 100 gram sadeyağ, yeteri kadar tuz Yapımı: Patatesin kabuklarını soymalı Havuçların dışını kazımalı Mantarları ılık suya koyup yumuşatmalı Katı yumurtaların kabuklarını soyup bunları dilim dilim kesmeli Dana böbreğinin yağını attıktan sonra zar gibi ince derisini yüzmeli ve böbreği 15 dakika kadar sicim gibi ince akan suyun altında tuttuktan sonra bol akarsuda yıkamalı Ayıklanmış patatesi kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı Patatesleri sudan çıkarınca üstü kazınmış havuçları atıp aynı biçimde onları da haşlamalı Havuçla patatesler soğuyunca bunları iri tavla zarı biçiminde parçalara doğramalı İyice yumuşamış olan mantarları sudan çıkarıp kuruladıktan sonra ince dilimlere doğramalı Suyu iyice süzülmüş böbrekle eti kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı Sonra bunları una bulamalı ve içinde kızgın bir çorba kaşığı yağ bulunan tavaya atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı Sonra et suyunu katıp kabın ağzını örtmeli ve tavayı orta ısılı bir fırına koyup burada bir saat kadar pîşirmeli Bu işler tamamlandıktan sonra pyrex bir kayık tabağı yağa bulamalı Kalan sadeyağla un ve yeteri kadar tuz ve suyla bir hamur yapıp iyice yoğurmalı Hamur hiçbir yere yapışmayacak kıvama gelince bir kenara koyup dinlendirmeli Yağa bulanmış pyrex kaba önce pişmiş dana etini, bunun üstüne dana böbreğini ve sırasıyle patatesle havucu, yumurta dilimlerini, mantarları dizmeii Tavada kalan etin salçasına worcestershire sosunu veya bir başka sosu katmalı Bunları iyice karıştırarak ılıtmalı ve pyrex kaba boşaltmalı Bir kenarda dinlendirilen hamuru bir merdaneyle yarım santim inceliğinde açmalı Sonra bu hamuru yemeğin üstüne örtmeli Hamurun kenarını ıslatarak pyrex kaba iyice yapıştırmalı Artan hamuru kesip almalı Kabın tam ortasında hamurda küçük bir delik açmalı ve bu deliğe baca biçiminde küçük bir kâğıt boru koymalı Böylece yemekteki buharın çıkmasına imkân vermeli Artan hamur parçalarıyle süsler yaparak bunlarla yemeğin üstünü örten hamuru süslemeli Çiğ yumurtayı hafifçe çırptıktan sonra bununla hamurun üstünü bulamalı ve pyrex kayık tabağı orta ısılı bir fırına koymalı Pyrex kaptaki hamur yani yufka kırmızıya yakın bir renk alınca kabı fırından çıkarıp olduğu gibi sofraya çıkarmalı ve servis yapmalı |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriTahiti Usulü Som Balığı Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 800 gram Som balığı (Keler veya küçük kılıç balığı da olabilir), 3 limonun suyu, 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 olgun iri domates, 1 tatlı kaşığı kekik, birkaç sap maydanoz, kırmızı bir dolmalık biber, yeteri kadar tuz Yapımı: Balığın filetolarını iyice yıkayıp sularını süzdükten sonra gayet ince dilimlere doğrayın Sonra bu dilimleri servis tabağına yanyana dizin Kekiği ve tuzu üzerine serptikten sonra limonların suyunu üzerlerine gezdirerek dökün Servis tabağını buz dolabına kaldırın Vakit vakit tabağı dolaptan çıkarıp balık dilimlerini alt-üst ettikten sonra tekrar dolaba koyarak balığı bir gün limon suyunda pişirin (Bazı kimseler iki saatin yeterli olduğu kanısındadırlar) Balık dilimleri saydamlıklarını kaybedince domatesi bir - iki dakika kaynar suda tutun Sonra kabuğunu soyun ve ince ince kıyın Kırmızı biberi de kıyın ve domatesle kırmızı biberi küçük bir kâseye koyun Rendelenmiş soğanı, zeytinyağını, maydanozun yarısını ince ince kıyıp katın, iyice karıştırdıktan sonra bu kâseyi de buzdolabına kaldırın Balığı sofraya çıkaracağınız vakit servis tabağını hafifçe yan tutarak limon suyunun büyük bir kısmını dökün Sonra kâsedeki salçayı balığın üzerine gezdirerek dökün Tabağın çevresini ve balıkların üstünü, kalan maydanozun tüm yapraklariyle süsle, dikten ve bir-iki limon dilimi de koyduktan sonra servis yapın |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriSütlü Karışık Marmelat (Orta Avrupa) Bir tencereye doğranmış elmayı, erikleri, kaysıları ve şeftalileri koymaktadırlar Bu kabı orta ısılı bir ateşe oturttuktan sonra bir fincan soğuk su katmakta ve tencerenin kapağını örtüp meyveleri iyice pelteleşin ceye kadar pişirmektedirler Meyveler pelteleşince bunları süzgeçten geçirmekte ve bir kâseye koymaktadırlar Beri yanda bir bardak soğuk süte 4 çorba kaşığı toz şekeri katmakta ve şekeri eritmektedirler Sonra sıcak ezmeyi ve soğuk sütü sofraya çıkarmaktadırlar Herkes kendi tabağına istediği kadar meyve ezmesinden aldıktan sonra bunun üstüne soğuk sütten dökmekte ve kahvaltısını böylece yapmaktadır |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriYemek : Sahanda Romen Yumurta -------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER 1 kişi için 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı rende gravyer veya kaşar peyniri 2 çorba kaşığı tereyağı az tuz ½ avuç haşlanmış ıspanak 2 adet ançuez filetosu (zar gibi doğranmış) HAZIRLANIŞI Yağın yarısı küçük bir kapta kızdırın İçine ıspanak, tuz ve ançuezi ekleyin ve birkaç dakika kavurun Bir yumurta sahanına koyun Kalan yağı bir tavaya koyun kızdırarak yumurtaları kırın Peyniri üzerine serpin ve beyazı sertleşirken ıspanağın üzerine koyup servis edin |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriÇİNGENE TAVUĞU Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1300-1500 gramlık bir tavuk, 1 baş soğan, 1 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 50 gram badem içi, yeteri kadar tavuk suyu, 3 çorba kaşığı sadeyağ 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber, 2 yumurta, 2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, 1 demet maydanoz, yeteri kadar un Yapımı: Tavuğun tüylerini yolduktan, içini temizledikten (ödünü patlatmadan çıkarıp attıktan sonra ciğerini, yüreğini ve katısını bir kenara bırakmalı) sonra tütsüemeli ve bol akarsuda içini, dışını iyice yıkamalı Suyu süzüldükten sonra parçalara bölmeli Bir tencereye 2 çorba kaşığı sadeyağla 3 çorba kaşığı zeytinyağını koyup bunları ısıtmalı Yağlar kızarmadan önce una bulanmış tavuk parçalarını tencereye atmalı ve vakit vakit çevirerek her yanlarını pembeleşinceye kadar kızartmalı Sonra birlikte kıyılmış soğanla sarımsağı katmalı karıştırmalı Soğanla sarmısak kavrulunca tavuk etlerinin üstünü örtecek kadar sıcak tavuk suyu katmalı Tuzunu ve biberini serptikten, 1 defne yaprağı kattıktan sonra tencerenin ağzını örtmeli ve içindekileri 35 - 40 dakika kadar pişirmeli Bu sürenin sonunda tencerenin kapağını açmalı Defne yaprağını çıkarıp attıktan sonra ılık tavuk suyunda eritilmiş bir tatlı kaşığı zerdeçal ile ince ince doğranmış badem içini katmalı Tavuğun tencereye yapışmaması için sık sık karıştırmayı unutmamalı Tavuk pişince ateşten alıp servis tabağına boşaltmalı Tavuk pişerken bir demet maydanozu temizleyip bol suda yıkadıktan sonra ince ince doğramalı İki yumurtayı katı olarak pişirdikten sonra sarısını ve beyazını iyice kıyarak ince delikli tel süzgeçten geçirmeli Sonra yumurtaları iki çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozuyla birlikte bir tavaya koymalı Kaba 1 çorba kaşığı sadeyağ ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı kattıktan sonra kuvvetli bir ateşte yumurta karışımını sote etmeli Tavuğu servis tabağına alınca önce kıyılmış maydanozu üstüne serpmeli sonra sote edilmiş ekmek tozlu yumurta püresini gezdirerek dökmeli ve böylece servis yapmalı |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriRİO ESKALOPU 400 gram süt danasını ince dilimlere doğradıktan sonra bunları et döveceğiyle dövmeli ve bir kaba düzenli bir biçimde yerleştirmeli Tuzunu ve biberini serptikten sonra bir bardak pişmiş süt dökmeli Eti böylece bir saat kadar dinlendirmeli Sonra sütten çıkarıp unlamalı ve içinde iki çorba kaşığı yağ bulunan tavaya koyup iki yanlarını nar gibi oluncaya kadar kızartmalı Eskaloplar iyice kızarınca tavaya sütü de dökmeli ve tavanın kapağını örterek içindekileri on dakika orta ısılı ateşte pişirmeli Sonra eskalopları sıcak yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli Tavadaki salça fazla suluysa bir süre kaynatarak koyulaştırmalı Eskalopların üstüne döktükten sonra sıcak sıcak servis yapmalı |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriManastır Yumurtası Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 8 yumurta, 1/2 bardak üzüm sirkesi, 60 gram tereyağı, 1 çorba kaşığı ançüez ezmesi, 1/2 çorba kaşığı dömiglas, 4 çorba kaşığı sıcak su Yapımı: Siraaai bir kaba koyup ateşe oturtmalı ve yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatmalı Küçük bir tavaya tereyağının yarısını koymalı Yağ eriyince ançüez ezmesini katmalı ve karıştırarak bir dakika kadar pişirmeli Sonra siraaai, dömiglası ve sıcak suyu katmalı Beş dakika kadar karıştırarak pişirmeli Bu arada bir prex kayık tabağa kalan yağı bulayarak koymalı Yumurtaları içine kırmalı ve pyrex tabağı çok sıcak fırına sürmeli Yumurtaların akları pişince tabağı fırından çıkarmalı Hazırlanmış olan salçayı sıcak sıcak yumurtanın üstüne gezdirerek dökmeli ve böylece servis yapmalı |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriDanimarka Usulü Peynirli Pirinç Pilâvı Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 200 gram bersanî pirinci, 1/2 bardak kaynamış süt, 4 parça eritilmiş Holânda tipi peynir, yeteri kadar tuz ve karabiber Yapımı: Pirinci kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayıp pişirmeli Bir kuşaneye sütle peynirleri koymalı Tuzunu ve karabiberini de serptikten sonra kuşaneyi orta ısılı bir ateşe oturtmalı Karıştırarak eriyen peyniri süte yedirmeli Pişen pirincin suyunu süzdükten sonra bir süre akarsuyun altında tutmalı Sonra bu suyu da süzmeli ve servis tabağına boşaltmalı Pirincin üstüne sütlü peyniri de sıcak sıcak dolaştırarak döktükten sonra bu pilâvı ilk yemek olarak servis yapmalı |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriDANİMARKA KEKİ Kullanılacak malzeme (8 kişi için) : 230 gram un, 180 gram tereyağı, 100 gram çekirdeksiz üzüm, 5 çorba kaşığı toz şekeri, rendelenmiş 1 limon kabuğu (sadece sarısı), 2 1/2 desilitre süt, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı vanilya tozu, 1 tatlı kaşığı baking powder, 1 tutam tuz Yapımı: Üzümü bir bardak ılık suda yumuşatmalı Unu elekten geçirerek yayvan bir porselen kâseye dökmell Buna tuzla baking powder'ı katmalı İyice karıştırdıktan sonra yumuşatılmış ve küçük parçalara bölünmüş tereyağını katmalı ve bu karışıma yedirmeli Karıştırmaya devam ederken toz şekeriyle rendelenmiş limon kabuğunu serpiştirmen En sonunda vanilya tozuyla suyu süzülmüş üzümleri katmalı Sonra karışımın ortasını çukurlaştırmalı ve bir başka yerde iyice çırpılmış yumurtaları katmalı Bunları karıştırırken yumurtalı un karışımına sicim gibi ince akıtılacak ılık sütü katıp iyice yedirmeli Sonra bu karışımı yağa bulanmış bir kek kalıbına boşaltmalı Kalıbı orta ısılı bir fırına sürmeli ve keki kırk dakika kadar bu fırında pişirmeli Bir kibrit çöpü sokarak içinin de piştiğine kanaat getirdikten sonra kalıbı fırından almalı ve bir-iki dakika öyle bıraktıktan sonra başaşağı ederek içindeklni bir ızgaraya aktarmalı Keki ızgarada ılıyıncaya kadar tuttuktan sonra servis tabağına almalı ve burada iyice soğuduktan sonra ağzı tırtıllı bir bıçakla dillmlemeli ve böylece servis yapmalı Danimarkanın bazı bölgelerinde bu keke çekirdeksiz üzümün yanı sıra küçük parçalara doğranmış çeşitli meyve şekerlemeleri de konmaktadır |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriDanimarka Usulü Dana Eti Sarması Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 400 gramlık bir dana eti dilimi, 1 baş soğan, bir-iki yaprak adaçayı 1 çorba kaşığı badem, 1 çorba kaşığı antepfıstığı, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, 1 çorba kaşığı sadeyağ, 4 çorba kaşığı mısırözü yağı (susam ya da ay çiçeği yağı da olabilir), 1 sosis, 4 dilim salam, yeteri kadar tuz ve karabiber Yapımı: Soğanı rendelemeli ve 2 çorba kaşığı mısırözü yağıyle orta ısılı ateşte kavurmalı Soğan pembeleşince buna zarı çıkarıldıktan sonra ezilmiş olan sosisi, makineden geçirilerek kıyılmış salam dilimlerini, ince ince doğranmış adaçayı yapraklarını katmalı Sıcak suda ıslattıktan sonra kabukları ayıklanan bademle fıstıkları döverek ezmeli Sonra bunları ekmek tozuyle birlikte iyice karıştırmalı ve tenceredeki karışıma katmalı Tenceredekileri tahta bir kaşıkla karıştırarak birkaç dakika pişirmeli Sonra, iyice soğumaya bırakmalı Karışım soğuyunca bir yumurta katmalı; tuzunu biberini serpip iyice karıştırmalı Beri yanda dana dilimini iyice dövdükten sonra güzelce yaymalı Hazırlanmış olan içi bir spatulayla düzgün biçimde yaymalı Sonra bu içi dağıtmadan et dilimini yuvarlayarak sarmalı Sicimle iyice bağlamalı, dar ve uzun bir kaba oturtmalı Kalan mısırözü yağıyle sadeyağı katmalı ve etin her yanını iyice kızartmalı Et iyice kızarınca yarım bardak sıcak suyla ıslatmalı Kabın kapağını örtmeli ve sarmayı birbuçuk saat kadar orta ısılı ateşte pişirmeli Et pişince kaptan çıkarmalı sicimini kesip attıktan sonra dilim dilim kesmeli Kalan salçasını da üzerine döktükten sonra servis yapmalı |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin Yemekleriİsveç Usulü Patates Salatası Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 4 patates, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 limonun suyu, yeteri kadar tuz 5-10 yaprak fesleğen veya nane Yapımı: Patatesler yıkanır ve kabuklarıyle tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır Sonra sudan çıkarılır, kabukları ayıklanır ve dilim dilim doğranır Patateslerin doğranması sona erince soğumaya bırakılır Patatesler iyice soğuyunca yeteri kadar tuz, limon suyunda eritilir Sonra limon suyuyla zeytinyağı iyice çırpılarak karıştırılır ve patateslerin üzerinde gezdirilerek dökülür Yıkandıktan sonra kıyılmış olan fesleğen veya nane de patateslerin üstüne serpildikten sonra servis yapılır |
Diğer Ülkelerin Yemekleri |
09-05-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin YemekleriPortekiz Usulü Salçalı Levrek MALZEMELER 1 çay kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı un 1 havuç 1 kg levrek, fileto haline getirilmiş 1 patates, iri boy 2 defne yaprağı 2 domates 2 soğan, büyük boy 3 çorba kaşığı tereyağı YAPILIŞ TARİFİ Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra porsiyon haline getirin Hafif tuzlayıp çukurca bir tepsiye yerleştirin Üzerine limon suyu ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edip 15 dakika kendi buğusunda pişirin Diğer tarafta bir tencerede ince doğranmış soğanları, 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun Sarardıktan Havuç ve patatesleri fındık büyüklüğünde, küp şeklinde doğrayıp kavrulan soğana karıştırın Hep birlikte 10 dakika pişirdikten sonra içine salça, küçük doğranmış domates, un, 2 bardak su ve defne yapraklarını katıp iyice karıştırın 10 dakika daha pişirin Salça yapılmak üzere pişirilen bu sebzeleri suyu ile tel süzgeçten geçirip bastırarak bir kaba süzün Daha sonra hazırladığınız sosu balıkların üzerine döküp 10 dakika hep birlikte pişirin Ilık servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|