Gerdan Böreği Yemek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerdan Böreği Yemek TarifiMalzemeler margarin 4 adet yufka koyun gerdanı 3 diş sarmısak karabiber, tuz Hazırlanışı Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin Büyük bir böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|