Mantarlı Dana Beyini

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Dana Beyini



MANTARLI DANA BEYİNİ

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 beyni (400 gram kadar),
100 gram tereyağı,
200 gram taze ,
1 diş sarmısak,
1 ,
1 baş arpacık ı,
1 demet maydanoz,
1 çorba kaşığı salçası,
5 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 fincan un,
1 fincan kurutulmuş ekmek tozu,
1 çorba kaşığı et suyu,
yeteri kadar tuz ve kara

Yapımı: Mantarların saplarındaki toprağa değen bölümleri kesip atın Ellerinizi lu soğuk suyun içinde tutarak zarlarını ayıkladıktan sonra dilim dilim kesip bu lu suda bırakın
Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağıyle 1 çorba kaşığı zeytinyağı (bitkisel bir başka yağ olursa daha iyi olur) İçine ayıklanmış bir diş sarmısak da attıktan sonra tavayı ateşe oturtun
Tavadakiler ısınınca sularını iyice süzeceğiniz ları tavaya atın Tuzunu, ini de serptikten sonra tavanın kapağını örtün Vakit vakit tahta bir kaşıkla karıştırarak ları orta ısılı bir ateşte 15 dakika kadar pişirin Mantarları ateşten indirirken ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyılmış olan maydanozun yarısını üstüne serpin ve bir-iki defa karıştırın Beri yanda i bol akarsuda iyice yıkayıp mümkün olduğu kadar zarını çıkarın Sonra artan yarım u da sıkacağınız tuzlu kaynar suya atarak haşlayın Beyin haşlanınca sudan çıkarıp soğumaya bırakın
Bir çorba kaşığı tereyağını bir başka tavaya Buna 2 kaşık zeytinyağıyle rendelenmiş arpacık ını ve bir kaşık et suyunda eritilmiş bir kaşık salçasını katın Tavadaki karışıma tuz ve karaini de serptikten sonra tavayı hafif bir ateşe oturtun ve karıştırarak on dakika pişirin
Salçayı ateşten indirirken kalan yarım demet kıyılmış maydanozu katıp bir-iki defa karıştırın
Soğumuş olan beyni yarımşar santim kalınlığında dilimlere kesin Bir tavaya kalan tereyağıyle iki kaşık zeytinyağı Bir kâseye de yı kırıp hafifçe çırpın Tavadaki yağ kızınca dilimlerini önce una, sonra sırasıyle ya ve kurutulmuş ekmek tozuna buladıktan sonra tavaya atın
Kızaran dilimlerini kevgirle alıp yağları süzüldükten sonra sıcak bir yerde tutacağınız servis tabağının orta yerine düzenli bir biçimde yerleştirin Beyinlerin kızartılması bitince salçayı ısıtıp lerin üstüne dolaştırarak döküp sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.