Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağından, rus, seçmeler

Rus Mutfağından Seçmeler

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfağından Seçmeler







BLİNY (Soslu Gözleme)

Malzemeler:

Sıcak su 3 çorba kaşığı
Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr
Kara buğday unu 40 gr
Un 11 çorba kaşığı (100 gr)
Ilık süt 1,5 bardak
Yumurta sarısı 2 adet
Tuz
Şeker Yarım çay kaşığı
Tereyağı (Erimiş) 100 gr
Krema (ekşimik) 1 bardak
Yumurta akı 2 adet
Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu

Yapılışı:

Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika kadar bekletin

Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın
Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin
Sonra hamurun içine geriye kalan kara buğday ununu katın ve 2 saat dahadinlendirin
Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın
Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın
Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin

Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın
Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın
Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin



Boeuf Strogonof

Malzemeler:

Dana eti 1 kg
Kuru soğan 2 adet
Dolmalık biber 2 adet
Un 2 çorba kaşığı
Domates 2 adet
Yağ 3 çorba kaşığı
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Et suyu 1/2 su bardağı
Tuz ,Karabiber

Yapılışı:

Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur
Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır Sonra karışım süzülür Kızartılmış olan etin üzerine dökülür
Tuz ve karabiber eklenir Suyunu çekinceye kadar pişirilir
Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin
Piştikten sonra etin üzerine dökün 15 dakika bu şekilde pişirin
Sicak servis yapin



Borsch

Malzemeler:

Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg
Tereyağı 1/4 bardak
Havuç (dilinmiş) 3 adet
Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak
Soğan (kıyılmış) 4 adet
Et suyu 2 kg
Pancar (kıyılmış) 4 adet
Patates (küp küp dogranmis) 3 adet
Lahana (kıyılmış) 1 bardak
Domates 2 bardak
Defne yaprağı 1 adet
Sarımsak (dövülmüş) 1 diş
Tuz 2 çay kaşığı
Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak
Maydanoz 1-2 sap
Şeker 1 çorba kaşığı
Yoğurt (veya saaaana, her servis için) 1 çorba kaşığı

Yapılışı:

Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur
Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir
Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir
Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir

*Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilir 8-10 kişiliktir

Proski

Malzemeler:

Hamuru için:
1 kg un
400 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
5 adet yumurta
7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası

Harcı için:

1 su bardağı rende beyaz peynir
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz

Yapilisi:
Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır
Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir
Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır

Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur Bunun sonucunda kırmızı renk bir hamur elde edilir Sonra tek bir top haline getirilir, üzeri hafif nemli bir bezle kapatıldıktan sonra 1 saat kadar bekletilir
Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır
Mutfak aaagahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesilip, yuvarlak hamurlar çıkarılır İsteğe bağlı olarak, proşkiler bu şekliyle de fırına verilip, pişirilebilir Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan konarak tıpkı poğaça gibi kapatılır Üzerine yumurta sürülmeden, yumuşak margarinle yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir 175 dereceye ayarlanmış fırında en az 30 dakika kadar pişirilir Davetlerde çorba yanında da ekmek yerine sunulabileceği gibi çay, kahve yanında da ikram edilebilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.