![]() |
Yoğurt Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt TarifiYoğurt Tarifi 1 litre süt 1 çorba kaşığı yoğurt Süt pastörize ise 60 dereceye kadar ısıtılır pastörize değilse 5 dakika kaynatılır ![]() ![]() ![]() Tencerede bekleyen yoğurda bardakta hazırladığınız mayayı tenceredeki sütü belli bir yöne yavaş bir şekilde karıştırırken dökün ![]() ![]() Tenceredeki mayalanmış ılık sütü porselen veya cam kaba boşaltın (yeterli büyüklükte) kapağı ile üzerini kapatın ![]() Havlu, gazete kağıdı vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf Noktalar : Sütü mayalamadan önce çok uzun süre kaynatıp suyunu 4 te 1 oranında buharlaştırırsanız süzme yoğurt gibi sert yoğurt yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|