Kestaneli Hindi Dolmasi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Hindi DolmasiKestaneli Hindi Dolmasi Mutfak: Türk Katagori: Tavuk Yemekleri Süre: 60dk Serv 6 Zorluk: Zor Tavsiyeler:0 Malzemeler: 4-5 gr`lik Bütün Hindi 4 yemek kasigi tereyagi 2 adet kuru sogan 1 kg kestane Iç Pilav: 500 gr pirinç 200 gr tereyagi Ince dogranmis Hindi Cigeri 50 gr antepfistigi 50 gr kusüzümü 2 adet dogranmis kuru sogan Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin 1 demet dereotu 1 lt tavuk suyu Yapilis Tarifi Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif kizartin Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin Pirinci islatip, yikayin suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar kavurun sogani ilave edin Sirasiyla hindi cigerini, kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin Pilavinizi demlemeye birakin Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapin AFIYET OLSUN |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|