Kuzu Sultan

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Sultan



Kuzu Sultan

Malzemeler

1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı

Hazırlanışı

Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın
İyice açıp döverek genişletin
İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın
Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp hazırladığınız ruloyu sarın
Orta ısılı fırına verip, pişirin
Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun
Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın
Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın
Eti fırından alıp, dilimleyin
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.