Ş.İ.L.L.İ.K |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ş.İ.L.L.İ.KKREP HAMURU İÇİN
konur ve ardından un tuz koyulup elle un topağı kalmayana dek çırpılırKrep hamurunu ince olacak şekilde teflonda bir defaya mahsus az yağlayarak 10-12 adet krep elde edilir Şerbet için su şeker tencereye alınır,kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan almaya yakın limon suyuda katılır Harç için cevizleri 180 derecede sıcak fırında 10 dakika sote edilir,soğutulur ve iri kalacak şekşlde dövülür Şimdi tatlıyı servis edeceğiniz tabağa bir kat krep konur üzerine ceviz serpiştirilir,ve aynı işlem krep ler bitene dek bir kat krep bir kat ceviz devam edilirüzerine sıcak şerbet gezdirilirHafif sulu kalırılık servis edilirZiyafet sofraları için mükemmel bir tercih Afiyet olsun… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|