Ballı Gevrek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Gevrek



malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
175 gr tereyağı
3 çorba kaşığı bal
350 gr yulaf ezmesi
50 gr ceviz
125 gr kabuksuz kabak çekirdeği

Ballı Gevreğin Hazırlanışı

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin Soğumaya bırakın Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin
Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.