İtalyan Ekmeği |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan EkmeğiMalzemeler, Hamuru için, 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı esmer şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 4 su bardağı un Yarım çay bardağı mısır unu Üzeri için, 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı su Hazırlanışı, Yoğurma kabına; zeytinyağı, su, esmer şeker, tuz, maya ve unu alıp karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin Sürenin sonunda hamuru un serpilmiş aaagahın üzerine alın Hamuru iki parçaya ayırın Ayırdığınız her parçayı somun ekmek olacak şekilde biçimlendirin Fırın tepsisini yağlayıp bir miktar mısır unu serpin Hazırladığınız somun ekmekleri aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin Üzerine nemli bez örtüp 45 dakika bekletin Sürenin sonunda bezi kaldırın Yumurta ve suyu karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine bez örtün Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|