İtalyan Ekmeği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Ekmeği



Malzemeler,

Hamuru için,
1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı esmer şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı mısır unu

Üzeri için,
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı,
Yoğurma kabına; zeytinyağı, su, esmer şeker, tuz, maya ve unu alıp karıştırın
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin
Sürenin sonunda hamuru un serpilmiş aaagahın üzerine alın
Hamuru iki parçaya ayırın
Ayırdığınız her parçayı somun ekmek olacak şekilde biçimlendirin
Fırın tepsisini yağlayıp bir miktar mısır unu serpin
Hazırladığınız somun ekmekleri aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine nemli bez örtüp 45 dakika bekletin
Sürenin sonunda bezi kaldırın
Yumurta ve suyu karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine bez örtün
Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.