Kıymalı Saray Böreği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Saray Böreği



Malzemeler
200 Gr yağsız kıyma
2 Adet soğan
1 Çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
10 Milföy hamuru
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için)

Hazırlanışı Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyun
Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dakika pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun
Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtün
Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişirin
Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakın
Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyun
Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatın
Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürün
Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla dizin
Orta ısılı fırında kızarana dek pişirin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.