![]() |
İspanaklı Tandır Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Tandır BöreğiIspanaklı Tandır Böreği tarifi için Malzemeler : • Un 5 1/2 su bardağı 600 gram • Tuz 1 3/4 yemek kaşığı 21 gram • Kuru maya 3/4 yemek kaşığı 5 ![]() • Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram • Su (ılık) 1 1/2 su bardağı 300 gram • Ispanak - - 1 kg • Soğan 2 orta boy 120 gram • Sıvı yağ 2/3 su bardağı 130 gram • Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram • Yumurta 1 adet 50 gram • Yoğurt 1/4 su bardağı 55 gram Ispanaklı Tandır Böreği yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Unu geniş bir kaba ele, 1 su bardağını ayır, kalan una 1 1/4 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, ortasını aç ![]() ![]() Ispanağı yıka, ayıkla ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkaların aralarını yağlayarak ve iki yufkada bir ıspanaklı karışımdan serperek üst üste koy ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|