Erdek Havyarı (Balıkesir) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erdek Havyarı (Balıkesir)ERDEK HAVYARI (BALIKESİR) MALZEME: Tuzlu sardalya 250 gr Antep fıstığı 100 gr Siyah zeytin 250 gr Limon suyu 1 adet Ekmek içi 1 dilim Zeytinyağı Yarım bardak YAPILIŞI: Kılçıkları çıkarılan balıklar havnda dövülür İçine çekilmiş fıstık içi, ufalanmış ekmek, çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısı katılarak yarım saat dövülerek macun haline getirilir ve porselen bir kaseye alınır Bir çatalla çırparak önce azar azar akıtılan zeytinyağı yedirilir, çırpmaya devam ederek limon suyu da azar azar katılarak yedirilir Hazırlanan salatanın az bir kısmı çekirdekleri çıkarılmış kalan zeytinlere doldurulur Salata kayık tabağa boşaltılır Üzeri çatalla yapılır Etrafına doldurulumuş zeytinler dizilir ve servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|