Frambuazlı Browni |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı BrowniMalzemeler
Yapılışı Bir kapta tereyağı ve şeker krem haline getirilir Yumurta sarıları birer birer eklenir, mikserde iyice karıştırılır ve erimiş çikolata eklenir Diğer bir kapta yumurta beyazı çırpılır, köpük haline gelince yumurta sarılı karışımla beraber hafif karıştırılır Diğer malzemelerle beraber düzgünce karıştırılır ve en son ceviz ilave edilir Yağlanmış derin bir tepsiye veya kalıba dökülür 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir, soğuduktan sonra browni kekin üzerine frambuaz ilave edilmiş krem patisserie eklenir ve üzerine diğer browni kek konulur En son jöle sürülerek servis edilir Krem patisserie yapılışı: Süt bir kapta kaynatılır, diğer bir kapta şeker, yumurta ve az süt karışımı parmak sıcaklığına dayanacak şekilde ısıtılır Kaynayan süte azar azar ilave edilerek 2 dakika pişirilir Tereyağı ilave edilir, soğutulur ve bir kapta 5-6 dakika çırpılarak karıştırılır Not: Frambuazlar ve çilekler taze olursa daha güzel olur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|