Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pandomime, poğaça, tarifi, özgü

Poğaca Tarifi (Pandomim'e Özgü)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Poğaca Tarifi (Pandomim'e Özgü)



Peynirli Poğaca

Hamuru İçin Malzemeler :

500 gr un
250 gr yoğurt
100 ml süt
125 gr margarin
2 yumurta
1 paket toz maya
1 paket vanilya şekeri
1 paket limon şekeri
1 çay kaşığı tuz

İçi İçin Malzemeler :

250 gr kaşar peyniri
250 gr beyaz peynir
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dereotu
2 yumurtanın beyazı

Üzeri İçin Malzemeler :

2 yumurtanın sarısı
Fırınlanmamış susam
(İstediğiniz kadar)

Hazırlarken İhtiyaç Duyacağınız Araç, Gereçler :

Derin ve büyükçe, kapaklı bir hamur konteyniri
Derin ve büyükçe bir cam kase
Küçük cam bir kase
Mutfak robotu ve çırpma, kesme, rendeleme aletleri
ya da el mikseri, çırpma ve hamur karıştırma aletleri, rende
Bir Merdane
Üzerinde hamur açılacak silikon bir örtü
Silikon bir fırça
Bir tane çay kaşığı
Bir tane yemek kaşığı
Bir tane litre, mililitre ölçü kabı
Bir tane tartı aleti
Küçük bir tencere
Maydonoz ve dereotunu süzmek için bir kalbur

Hamur açmak için bir tane merdane

Hazırlanışı :

Küçük bir tencerenin ya da tavanın içersine margarini koyup, eritiyorsunuz Margarin eridikten sonra içersine ateşin üzerinden alıp sütü ekliyor, karıştırıyorsunuz Kapaklı, derin ve büyükce bir kaba yoğurdu, iki yumurtayı, ılık margarinli sütü ekliyor, mikserle çırpıyorsunuz Krem şekline gelince vanilya şekerini, limon şekerini, tuzu, toz mayayı koyuyor, yeniden çırpıyorsunuz İyice karıştırınca unu ekliyor, kulak memesi kıvamında yoğuruyorsunuz Ellerinize yapışıyorsa biraz un ekleyebilirsiniz ama yağ donunca hamurun istenilen kıvama geleceğini de unutmuyor, ona göre ayarlama yapıyorsunuz (Mikseri kullanabilirsiniz ama sonunda mutlaka özleşmesi için hamuru bir elden geçirmeniz gerekecek) Üzerine kapağını örtüyor, hamurun mayalanmasını bekliyorsunuz Hamur, limonlu, vanilyalı hoş bir kokuya sahip olacak, kabarık ve ele yapışmayan yumuşacık bir hale gelecek

Hamur mayalanıp dinlenirken, mutfak robotunda önce yıkanıp suyu süzülmüş dere otlarını ve maydonozları kıyıyor, ardından beyaz peyniri ve kaşar peynirini rendeliyorsunuz Bu malzemeyi derince bir kaseye koyarak, üzerine yumurta beyazlarını katıyor, iyice karışmaları için karıştırıyorsunuz

Sonra mayalanmış hamurdan küçük toplar alarak silikon bir örtü üzerinde (ölçülere sahip oluyorlar, çok pratik) merdaneyle açıyorsunuz İstediğiniz ölçüde daireler kesebileceğiniz bir aleti (hiç bir şey bulamıyorsanız örneğin cam bir su bardağı ağzıda olabilir) kullanarak hamurdan daireler kesiyorsunuz Bu dairelerin yarısına peynirli karışımdan koyarak üzerini kapatıyor, kenarlarının yapışmasını sağlıyorsunuz Ve poğacalarınızı fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye sırayla diziyorsunuz Ayrı bir kasede yumurta sarılarıyla, bir kaşık suyu (sütte olabilir) çırpıyorsunuz ve bu karışımıda silikon bir fırça yardımıyla poğacalarınızın üzerine sürüyorsunuz Poğacaların üzerine yumurta sarılarını sürdükten sonra fırınlanmamış susamları istediğiniz kadar üzerlerine serpiyor, bir 15 dakika dinlendiriyorsunuz

Poğacalarınız dinlenirken fırını fan özelliğini (umluftherd) kullanıyorsanız 160 Cantigrat derecede, diğer özelliklerini kullanıyorsanız 180 Cantigrat derecede, gaz fırını kullanıyorsanız 3 derecede ısıtıyorsunuz Fırın istenilen dereceye geldikten sonra tepsinizi fırına koyuyor, poğacalarınızın her tarafı kızarana kadar pişiriyor, sıcak sıcak servis yapıyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Poğaca Tarifi (Pandomim'e Özgü)

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Poğaca Tarifi (Pandomim'e Özgü)



Hazırlarken İhtiyaç Duyacağınız Araç, Gereçler :

Derin ve büyükçe, kapaklı bir hamur konteyniri
Derin ve büyükçe bir cam kase
Küçük cam bir kase
Mutfak robotu ve çırpma, kesme, rendeleme aletleri
ya da el mikseri, çırpma ve hamur karıştırma aletleri, rende
Bir Merdane
Üzerinde hamur açılacak silikon bir örtü
Silikon bir fırça
Bir tane çay kaşığı
Bir tane yemek kaşığı
Bir tane litre, mililitre ölçü kabı
Bir tane tartı aleti
Küçük bir tencere
Maydonoz ve dereotunu süzmek için bir kalbur
Açılan hamuru daire şeklinde kesmek için yuvarlak bir kalıp
(Cam bir su bardağı da olabilir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.