Çilekli Sufle Gato |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Sufle GatoÇILEKLI SUFLE GATO Malzemeler: 10 çorba kasigi tereyagi 2/3 su bardagi tozseker 1 çorba kasigi sekerli su 4 adet yumurta 2 çay kasigi vanilya Yarim su bardagi yayik ayrani Bir buçuk su bardagi kek unu 2 çorba kasigi kakao 750 gram çilek Kremasi için: 3 çorba kasigi tereyagi 1/4 su bardagi esmerseker Yarim su bardagi çilek kompostosu 2 adet yaprak jelatin 2 su bardagi krema TARIFI: Firini 180 derecede isitin 17 cm çapinda yuvarlak, derin bir kek kalibi ile 23 cm kenar uzunlugu olan derin bir kare kalibi yaglayin Kaliplari yagli kagitla kaplayin Kagitlari da yaglayin Tereyagi, tozseker ve glikozu ya da sekerli suyu mikserle çirpin Yumurtalari tek tek ekleyip karistirin Kek un, vanilya ve yayik ayranini ekleyip, aaaal bir kasikla karistirmaya devam edin Karisimin yarisini yuvarlak kaliba bosaltin Artan hamurun yarisini da kare kalibin yarisini kaplayacak sekilde bosaltin Kalan hamura kakao ekleyin Kare kalibin bos kismina yayin Yuvarlak keki 30 dakika, kare keki 20 dakika pisirin Krema için tereyagi, esmerseker ve çilek kompostosunu kisik ateste seker eriyene dek isitin Jelatini soguk suda yumusatin 3 çorba kasigi sicak suda eritin ve karisima ekleyin Ocaktan alin Yumurta sarilarini çirpin Karistirarak karisima ekleyin Yumurta aklarini da katilasana dek çirpip, aaaal bir kasikla tencereye ilave edin 18-20 cm çapinda kelepçeli kek kalibina alüminyum folyo serin Kenarlarina 2 cm yükseklik verin Yuvarlak keki kalibin zeminine yerlestirin Kare kaliptaki kekten 20 adet küçük kare kesin Bunlari yuvarlak kekin etrafina dik olarak bir kakaolu-birvanilyali kek seklinde dizin Kekin ortasina çileklerin yarisini koyun Üzerine kremayi yayin Bir gece buzdolabinda bekletin Çileklerle süsleyip, servis yapin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|