![]() |
Limonlu, Portakallı Kup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu, Portakallı KupLimonlu, Portakallı Kup Malzemeleri Pastası için 1 Paket kedi dili bisküvisi Portakal likörü (Tadı ve kıvamı : Portakal liköründe bekletilen bisküvi likörü çekmiş, hafifce yumuşamış olmalı) Portakallı pudingi için 800 ml portakal suyu (Oranı % 100 meyva suyu) 2 Paket vanilyalı puding içeriği 3-4 Yemek kaşığı şeker 1 Paket portakal şekeri (Tadı ve kıvamı : Piştikten sonra portakal püresi tadında mullebi kıvamında olmalı ![]() Limonlu kreması için 600 ml kaymak (% 30 yağlı) 3 Paket kaymak tutucu (Almancası Dr Oetker'den Sahnesteif) 2 Paket vanilya şekeri Ortaboy bir limonun suyu ( Hazır limon suyu da olabilir, tadını tadarak istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz) 1 Paket limon şekeri 4 yemek kaşığı şeker (Tadını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) (Tadı ve kıvamı : Krema beklesede bozulmayacak şekilde yoğun ve kabarık, tadı limonata tadında olmalı) Süslemek için Portakal limon dilimleri Kullanılacak Malzemeler Portakal pudingini pişirmek için bir tencere ml ölçer bir ölçü kabı Karıştırmak için çırpı Mutfak robotu ya da derince bir kap ve bir el mikseri Servis için iki kedi dili bisküvisini yan yana koyabilecek genişlikte bir tabana sahip -ölçülerine göre sayıları da değişibilen- ayaklı bardaklar (Dondurma servis bardakları, ayaklı puding bardakları olabiliyor ![]() Hazırlanışı : Yıkanıp temizlenmiş ve kurulanmış her servis bardağının içersine ikişer tane kedi dili bisküvilerini yan yana diziyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dikkat ediyorsunuz ılınmadan, üzeri kaymak bağlamadan 2-3 yemek kaşığı kadar ayırıp diğerini bardaklardaki kedi dili bisküvilerinin üzerlerine döküyor, her servis pardağına eşit bir şekilde paylaştırıyorsunuz ve soğumaya bırakıyorsunuz ![]() Portakal pudingi servis pardaklarında soğurken, el mikseri kullanıyorsanız bir derince ve genişçe bir kaba 600 ml kaymağı, 3 paket kaymak tutucuyu (Sahnesteif), 2 paket vanilya şekerini, 1 limonun suyunu, 3-4 kaşık şekeri ve 1 paket limonlu şekeri karıştırıyor, mikserle köpük haline gelene kadar çırpıyorsunuz ![]() Sonra bu limonlu kremayı da bardaklarda soğumuş portakal pudinginin üzerine döküyor, eşit bir şekilde paylaştırıyorsunuz ![]() Limonlu kremanın üzerine, bardakların tam ortasınada ayırdığınız portakal pudinginden küçük bir daire oluşturacak şekilde portakal pudingi koyuyorsunuz ![]() Bardakları buzdolabında bekletiyor, soğuyunca limon ve portakal dilimleriyle servis yapıyorsunuz ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|