Milföylü Tatlılar
Haşhaşlı Milföy HalkalarMalzemeler* 6 adet milföy* 1 kahve fincanı haşhaş tohumu* 1 yumurtanın akıHazırlanışıMilföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın Halka şekline getirin Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın Afiyet olsun MALZEMELER*Milföy*1 paket krem şanti*SütYAPILIŞI*Milföyleri merdane ile biraz açalım*Üç parça olacak şekilde keselim*Daha sonra yağlı kağıda dizelim*Önceden ısıtılmış fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim*Daha sonra krem şantisini hazırlıyalım*Soğuyan milföyleri ortadan ikiye bölüp üst tarafını minik parçalara ufalıyalım*Arasına ,yanlarına ve üst tarafına krem şanti sürelim*Ufaladığımız parçalar ile üstünü süslüyelim
|