Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi





Malzemeler

Hamuru:
  • 230 gr un
  • 150 gr margarin
  • 80 gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve kaşığı vanilya
Kreması:
  • 500 gr süt
  • 160 gr toz şeker
  • yeteri kadar un
  • 10 gr kakao
  • 75 gr tereyağı
  • 7 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve kaşifti vanilya
  • 60 gr pudra şekeri
  • 20 gr çikolata
  • 150 gr krem şantiy
  • 1 yumurta akı
Üzerine:
200 gram rende çikolata
Hazırlanışı:
Hamur açılan yere unu ve pudra şekerini eleyin Ortasını havuz gibi açarak, buraya 1 yumurta sarısı, sert haldeki margarini, vanilyayı katarak, mıncıklarcasına yoğurun Bunu hamur haline getirin Yağ kağıdına sararak buz dolabında yarım saat dinlendirin Yarım saat sonra hamuru merdane ile unlanmış tahtada 20 santim eninde ve 30 santim boyunda olmak üzere açın
Bu hamurdan bir bardak ağzı ile IS adet yuvarlak kesin Bu yuvarlakları içi yağlanmış bir fırın tepsisine yarım parmak ara ile dizin Tepsiyi orta ısıdaki fırına sürerek 10-15 dakika pişirin Fırından alarak soğumaya bırakın
Diğer tarafta kremayı hazırlayın Bunun için, bir tencereye 7 yumurta sarısı iİe toz şekeri ve vanilyayı koyun Telle üç beş defa çalkalayın Sonra bunlara elenmiş unu ve kakaoyu katın Tekrar karıştırın
Bu karışıma azar azar kaynar sütü katın Bir taraftan da hızlıca karıştırın Sonra tencereyi kuvvetli ateşe oturtun Krema muhallebi kıvamına gelene kadar 3-5 dakika telle döverek kaynatın Sonra kremaya rendelenmiş çikolata katarak, çikolata eriyinceye kadar üç beş kez daha karıştırın
Tencereyi ateşten alın ve kremayı yayvan bir tepsiye dökerek ılınmaya bırakın Krema ılınınca buna yumuşatılmış tereyağı veya margarini katarak iyice karıştırın
Kremayı buz dolabına koyarak yarım saat soğumaya bırakın Küçük bir kaba çiğ krema ile 30 gr pudra şekerini koyun Krema muhallebi kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar bunu telle dövün
Krema sulu halden çıkıp krem şantiye dönüşünce bunu soğumaya bıraktığınız pastacı kremasına katın Her ikisini de iyice karıştırın Sonra bu kremayı, iyice soğumuş olan hamurların üstlerine eşit olarak bölün
Hamurların üstlerindeki bu kremalara hamurun çaplarını geçmemek şantıyla bombemsi bir şekil verin Kremanın üstü de rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.