Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi
Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılırSütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır Malzemeler: 200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)her dilim başına 1 top dondurmaŞerbeti için:2,5 su bardağı toz şeker3 su bardağı süt1 yemek kaşığı tereyağıYapılışıütlü Şerbet Yapılışı:Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)Tatlının Yapılışı:1 Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün2 Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin3 Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyinBuzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın
|