![]() |
Turizme Denetim Baskısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turizme Denetim BaskısıAntalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında 'Özel Yoklama Yetkisi'ne sahip 95 uzman ile toplam 149 özel vergi denetim memurundan oluşan “Maliye Ordusu”nun, denetimlerini yoğunlaştırdığını açıkladı ![]() Sütçü’nün verdiği bilgilere göre 5'i gece, 2'si yol denetimi, 6'sı otel ve tatil köyleri ile turistik tesisler, 1'i ihbarlar, 4'ü plaj, alışveriş merkezleri ile aktivite olan yerleri denetlemek üzere 18 ekip görev yapıyor ![]() ![]() “Denetimler başlamadan önce vergi mükelleflerini denetim yapılacağı konusunda uyardık ![]() ![]() Mükelleflerimizin vergilendirme ile ilgili aaaalerini eksiksiz yerine getirme arzu ve kararlığı bilinmekle birlikte, ülkemizde maalesef halen kayıt dışılık ve belgesiz satışın devam ettiği görülmektedir ![]() ![]() MÜŞTERİ GİBİ GİDİLİYOR Vergi denetimlerinin haksız kazancı da önleyeceğini kaydeden Sütçü, vergi denetim uzmanlarının, inceleme yapacağı işyerlerine 'müşteri' gibi gidip denetleme yaptığını kaydetti ![]() “Vergi denetim uzmanları incelenecek işyerine müşteri gibi gidip denetim yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() “MOBİL ŞİKAYET ARACI” OLUŞTURULDU- Sütçü bu arada, vergi denetim uzmanlarının hizmetinde olan araçların, “Mobil Şikayet Aracı” olarak hizmet verdiğini bildirdi ![]() Bu araçlara, vatandaşların şikayetlerini iletebileceklerine ilişkin yazı astıklarını anlatan Sütçü, “Vergi denetim elemanlarımız vatandaşların yapacağı şikayetleri anında değerlendirecek” dedi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|