Ramazanda Edilecek Dualar |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazanda Edilecek DualarRamazan Ayında Edilecek En Güzel Dualar En Güzel Ramazan Duaları Ramazan ayı dua ve istiğfar ayıdır Bu ayda ne kadar çok dua edilirse o kadar çok sevap kazanılır Allah-u Teala: "bana dua edin duanızı kabul edeyim Bana kulluk etmeyi büyüklüklerine yediremeyenler hor ve hakir olarak cehenneme gireceklerdir" buyurur Ramazan ayında şu duaları edebilirsiniz: "Rabbimiz! Unutursak veya hata yaparsak bizi sorumlu tutma Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme Rabbimiz! Zorlanacağımız yükü bize taşıtma Günahımızı affet! Bizi bağışla! Bize ikramda bulun! Bizim velimiz sensin Kâfirlere karşı bize yardım et" (Bakara, 2/286) "Rabbimiz! Bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla Kalbimizde müminlere karşı kin bırakma; Rabbimiz! Şüphesiz sen şefkatlisin, merhametlisin" (Haşr, 59/10) “Rabbimiz! Bizi doğru yola erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme, katından bize rahmet bağışla; şüphesiz Sen sonsuz bağışta bulunansın" (Al-i İmran, 3/ ) "Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır; doğrusu onun azabı sürekli ve acıdır Orası şüphesiz kötü bir yer ve kötü bir duraktır" (Furkan, 25/65–66) "Ey Rabbimiz, günahlarımızı affet, kusurlarımızı ört ve iyiler ile birlikte canımızı al" (Al-i İmran, 3/193) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|