09-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oruç Tutarken Sahurda Yiyeceğimiz Besinler
Sahurda Neler Yemeliyiz
Ramazanda beslenme, sahur ve iftarda sıvı dengesinin korunması önemlidir Oruç tutan kişilerin yaşadığı sıvı kaybı, komposto, meyve suyu ve hoşaf gibi içecekler aracılığıyla giderilebilir
Sahura mutlaka kalklmalı ve sahurda hafif yemekler yenmeli Genelde sahurda kahvaltılık yiyecekleri tercih edin Bu sizin hem susamanıza hem de acıkmanıza engel olacaktır Sahurda sıcak ekmek tüketmemeye özen gösterin midenizin ağrımasına hazımsızlık çekmenize neden olablir
Süt ve süt ürünleri, yumurta, kuru baklagillerin sahurda yenilmesinin midemizin tok tutulmasında büyük faydaları vardır Ayrıca açlık hissinin daha geç uyanmasını sağlamaktadırlar Yumurta haftada 2-3 kez yenilebilir
Bir miktar mevsim meyvelerinden de tüketmek gerekir Bu dönemde daha çok kavun, karpuz, üzüm, şeftaligibi suyu vücuda yavaş veren, emilimi yavaş olan, vücudun depolayacağı su ihtiyacını sağlayacak meyveler tüketilmelidir
Mineral ihtiyacı da maden suyu ile sağlanabilir Vücudun kitlesine göre bir veya iki şişe maden suyu vücut için gerekli minerali karşılar
Sahurda kesinlikle aşırı tuzlu yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir Bu gibi yiyecekler kişinin gün içerisinde daha çabuk acıkmasına ve susuzluğunun artmasına neden olacaktır Zeytinde tuz içerdiğinden 5-6 adet yenilebilir
|
|
|