![]() |
Cuma Namazı Nasıl Kılınır Detaylı Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cuma Namazı Nasıl Kılınır Detaylı AnlatımCuma Namazı Detaylı Anlatım Cuma Namazı Kılınışı Detaylı Anlatım Cuma Namazı tek başına kılınmaz ![]() ![]() ![]() Niyet Ederken Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya denilir ![]() Bu namaz aynı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır ![]() İlk rekatta önce Sübhaneke okunur ![]() ![]() Bütün rekatlarda Fâtiha ve zamm-ı süre okunur ![]() İlk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur ![]() Son oturuşta Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur ![]() Sonra, câmi' içinde, ikinci ezân okunur ![]() Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar ![]() ![]() Hutbe okunurken cema'atin namaz kılması ve konuşması tahrimen mekruhdur (harama yakın) ![]() Hatib efendi duâ ederken, cemâ'at sesli amin demez ![]() ![]() Namaz kılarken yapması haram olan her şey, hutbe dinlerken de haramdır ![]() Hutbe okunup bittikten sonra müezzin kamet getirir -Sonra, cemâ'at ile iki rek'at Cum'a namazının farzı kılınır ![]() ![]() -Niyet şöyle edilir Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama -Sonra, dört rek'at son sünneti, Niyeti şöyledir Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya ![]() -Bu sünnetde aynı ilk sünnet gibi kılınır ![]() ![]() -Son sünnetin ardından zuhr-i ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınmaktadır ![]() -Niyet ettim edâsı üzerime olup da henüz üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına ![]() ![]() ![]() -Bundan sonra, iki rek'at vaktin sünneti kılınır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|