Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kırmızı, noktaları, pişirme, püf, saklamanın

Kırmızı Et Pişirme Ve Saklamanın Püf Noktaları

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Et Pişirme Ve Saklamanın Püf Noktaları



Kırmızı Et pişirme ve saklamanın püf noktaları


Kırmızı Et pişirme ve saklamanın püf noktaları



Kurban Bayramında misafirlere et ikram etmek ezeli gelenelek Ancak et pişirmek kolay gibi görünse de yemeğin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir Ustaların tavsiyeleri bu zorluğu aştırabilir


Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir Ancak bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir Usta aşçılara göre, et yavaş yavaş pişirilmeli ve tuzu, piştikten sonra ilave edilmeli Aşçıların dikkat çektiği bir başka nokta da etlerin saklanması Çiğ et ve pişmiş et birbirine değmeyecek şekilde saklanmalı Öte yandan yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetinin bozulmasına sebep olur


Halk arasında Ümit Usta olarak bilinen aşçı Ümit Ömer Sevinç, etin ilk başta orta ateşte pişirilmesini, kendi suyunu bırakmaya başladığı andan itibaren kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor Samanyolu Televizyonu'ndaki Yeşil Elma yemek programını sunan Oktay Aymelek ise yumuşak olması için etin terbiye edilmesi tavsiyesinde bulunuyorEtin ince dövülmesi gerektiğini söyleyen Oktay Usta, "Et, soğan rendesi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu karışımı ile terbiye edilmelidir Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar'' diyor



Kurban etinin daha lezzetli olması için:


Pişirmeden önce eti soğuk suda 20 dakika bekletin Böylece etin kanı çıkacak ve rengi açılacak


Küçük dilimler şeklinde kesin


Tavayı veya ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın


Yüksek ateşte pişirmeyin Hem daha geç pişer hem de lezzetli olmaz


Tuzu et piştikten sonra ilave edin Tuzu baştan katarsanız, etin geç pişmesine, suyunu salmasına sebep olur


Etin yumuşak olmasını istiyorsanız, haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katın


Yoğurt suyu ile eti terbiye edin Yoğurt suyu, asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar


Baharatları, et yemek çeşidine göre pişme öncesinde veya sonrasında ilave edin Örneğin tas kebabında baharatları etle birlikte, orman kebabında ise yemek piştikten sonra ilave edin


Pişmiş et ile çiğ etin birbirine değmeyecek şekilde saklanması gerekiyor Çiğ et, buzdolabın en alt rafında, pişmiş et ise en üst rafta saklanmalı Böylece çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek riskler önlenecektir


Ayrıca, dondurulacak etleri tek kullanımlık porsiyonlara bölün


Pişmiş etleri sıcak iken derin dondurucuya bırakmayın Hangi amaçla kullanılacağına dair et poşetlerinin üzerine not yazarsanız daha sonra kolaylık olacaktır


(Zaman)










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.