Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilinmesi, gerekenler, için, mutfak

Mutfak İçin Bilinmesi Gerekenler

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak İçin Bilinmesi Gerekenler



Mutfak için bilinmesi gerekenler


emek TuzluysaFazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin



Sutunuz Kaymak TutarsaSut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz



Sutun Tasmasini OnlemekSutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz



Sogan Sarimsak Kokusu Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun



Kek Kalibi Kek kalibina yagli kagit doseyinKagidin uclari kek kalibindan yuksek olsunKeki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz



Etleri YumusatmakLimon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser



Yumurta Kirarken Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin



Tasan YemeklerYemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir



Firinda pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarinve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin Tavugunuz yumusacik kalacaktir



Garnitürolarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli



Patateskizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin Böylece daha az ya çekeceklerdir



Karnabahar, lahana, sogangibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir



Yesil Renkli Sebzelerinrengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagiara siraaçilarak pisirilmelidir



Makarnaninhaslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc vbsebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz



Pilav suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin



Bayatlamis ekmeklerinizi dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin Yüksek isida firinda pisirin



Yumurta haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir



Yemek kokularindan kurtulmak icin, bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz



Pastalarin üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin



Kek yaparken karistirmakicin kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce süte batirin



Domatesleriniz tazeligini yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin



Sogani akan bir muslugun yaninda dograrsaniz, gözleriniz daha az yanar



Sarimsagin kabuklarini daha kolay ayiklamak icin bicagin sirti ile hafifce ezin



Yogurdun suyu birkac gün icinde kendiliginden ayrilirIcindeki vitaminler suyuna gectiginden, yerken yogurdu mutlaka suyuyla karistirmalisiniz



Patatesleri kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin Daha az yagcekerler



Sebzepisirirken yemege ekleyeceginiz su sicak olmalidir Yemeginiz daha lezzetli olacaktir



Sebzeler haslanarak kullanilacaksa, haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini saglayacaktir



Sogan kavururken pisirmeye baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis olursunuz



Patatesin pisirme suyuna bir kasik sirke koyun Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur



Havuçdaima kaynar suya atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder



Karnibahar haslarken içine iki dilim ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz



Bütün sebzelerebiraz karbonat ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz Tuzunu asla pisirirken koymayin, sertlestirirTuzu, en son anda ilave edin



Sebzelerimiz kimi zaman çok bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker attiginizsuda birakin Ilk tazeliklerine kavusurlar



Maydanoz ve dereotunu bas asagi gelecek sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz



Sos hazirlarken un topagi olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus cig patatesten yararlanabilirsiniz



Meyve salatasi yaparken taze nane yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin Enfes olacaktir



Karamel bu ögüdü unutmazsaniz, kolay! 1 kahve kasigi su icin 5 kahve kasigi seker



Pirinc pilavi suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin Bembeyaz olur



Kesik limonu saklamak icinüzerine tuz serpin



Zeytini bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave edin, 8 gün bekletin Nefis bir tadi olur Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz



Kati Yumurta elde etmek icin 15 dakika kaynatin Kabuklarinin kolay soyulmasi icin kaynattigimiz kaba tuz atabilirizSuyunu da sakin dökmeyelim Saksidaki ciceklerin en sevdigi su budur



Omletinizi bal ile yapmayi denediniz mi? Yumurtayi pisireceginiz yagi kizdirip biraz bal ekleyin yumurtalari kirin Cok lezzetli degisik bir yumurta yiyeceksiniz



Kus üzümlerini ayiklamak icin, onlari bir avuc unla ovusturunuz vekalin delikli bir süzgece atiniz, un ile beraber cöpler de düser



Lahananin piserken pek de hos olmayan bir kokusu vardir Bunuonlemek için, lahanayi pisireceginiz tencerenin icine, biraz ekmek ici koymak yeterlidir Yemege karsmamasi icin, ekmek iclerini kücük,temiz bir torba icinde koymaniz, sonra alip atmaniz da size büyükkolaylik saglayacaktir



Catal Bicak Temizlerken catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsinizCamasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirirDaha sonra iyice durulayin



Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar



Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur



Cesitli esyalarin ustundeki etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz



Cay Lekesi Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir Ilik su ile çalkalanir



Lavaboyu temizlerken Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler



Vazodaki ciceklerin uzun omurlu olmasi icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir



Celik tencerenizdeki lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin Hem üzerine isleyen kara lekeler cikacak, hemde piril piril olacaktir



Catal - bicaklariniz karariyorsabulasik makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere camasir suyu koyun



Yemek kokularindan kurtulmak icin bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz



Limon KabuklariSuyunu cikarttiginizlimonun kabuklarni atmayinizÇelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz



Bakir Kaplarin ParlatilmasiBir bezi sirke ile hafifce islatp, bakirlari ovun Kaplariniz piril piril olur



Mutfakta Tikali Lavabolarin AçilmasiLastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse,hemen acilir



Mutfaktaki Haserelerle SavasMutfakta özellikle dolaplarda dolaasn hamam

böcegi karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur



Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerekcikartabilirsiniz



Mutfak esyalarinin üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerinemobilya cilasi serpip yumusak bir bezle silin



Pisirirken tencerenin dibi mi tuttu? Bir gece tuzlu suda bekletin,tenceredaha kolay temizlenecektir










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.