Ezme Turşu Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezme Turşu Nasıl YapılırEzme Turşu Tarifi Ezme Turşu nasıl yapılır Ezme turşu olur mu demeyin, bu güzel tarifi deneyebilirsiniz Malzemeler • 4 kg olgun • Domates • 1 kg • Kırmızı biber • 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa) • 1 baş sarımsak • 1 tatlı kaşığı şeker • 1,5 yemek kaşığı • Tuz • 1/2 bardak • Sıvı yağ • 1/2 bardak • Sirke • Yarım demetten az • Maydanoz Ezme Turşu Yapılışı Malzemelerin hepsi yıkayın Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, yaklaşık 2 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|