Et Yemekleri Nasıl Pişilmeli |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri Nasıl PişilmeliEt yemekleri nasıl pişilir - En lezzetli et pişirme yöntemleri En lezzetli et pişirme yöntemleri Daha lezzetli ve yumuşak etler pişirmek ister misiniz? Bunun için birkaç öneriyi dikkate almanız yeterli İşte etlerin lezzetine lezzet katan çok önemli tüyolar… Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar Öncelikle etleri nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz Biftekleri hızlıca bir tavada ya grill’de ya da ızgarada pişirebilirsiniz Etiniz ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur Ancak kaloriler yüzünden çok endişelenmeyin, eti kendi yağında pişireceğiniz için yağını salacak ve böylece kalorisi de azalacaktır Bifteğin kenarında şerit halinde yağ halkasının olması da yemeğinize lezzet katacaktır Etin 1,5 cm’den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin İnce et pişirken kurur ve sertleşir Bifteğiniz 4 cm’den kalın ise bıçakla üzerine küçük yarıklar açın Bu şekilde sıcaklık etin içine de nüfuz ederek daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır Ayrıca bu şekilde biftek pişirken içine doğru kıvrılmaz Bifteği pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin Tavayı ya da ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar 2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çevirin Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin Diğer yüzünü 9 – 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 – 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz Bonfile pişireceksiniz, geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar vardır Oda sıcaklığına gelen eti önceden ısıtmış olduğunuz ızgara ya da tavay yerleştirin ve orta sıcaklıkta ters yüz ederek 7 – 10 dakika kadar pişirin Bonfilenin genel olarak az pişmişi tercih edilir Tenderloin ve madalyon cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz 2,5 cm kalınlığındaki filetoyu daha önceden ısıttığınız tavaya yerleştirdikten sonra 5 dakika bir yüzünü pişirin Ters yüz ettikten sonra ise 6-7 dakika daha pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|