Resimli Çiğ Börek Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Çiğ Börek TarifiÇiğ Börek Tarifi Resimli Çiğ Börek Resimli Çiğ Börek Tarifi, Çiğ Börek Nasıl yapılır Tarifi Çiğ Börek yapılışı tarif Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi Malzemeler:2 yumurta 20-22 kahve fincanı un 3,5 kahve fincanı su 1/2 kahve fincanı sıvı yağ 2 kahve fincanı sirke I paket kabartma tozu, tuz İçi için 250 gr kıyma (yağsız) I orta boy soğan I orta boy domates 3-4 sivri biber 1/2 demet maydanoz I kahve fincanı su tuz, karabiber 1,5 su bardağı sıvı yağ Yapılışı:Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine yumurtaları, suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım Özerlerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim Bu arada kıymalı harcı hazırlayalım Bir kapta kıymayı, küp doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, doğranmış sivri biberleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve suyu karıştıralım Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 01 mm kalınlığında açalım Yufkaların bir kenarlarına kıymalı harç yayıp diğer kenarlarını üzerine kapatalım Hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatalım Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak emici bir kâğıt üzerine alalım Not: Çiğ börek fazla kızartılmaz Yufka hafifçe renk alana dek kızartmak yeterlidir Sulu bir iç kullanıldığı için hamur kenarlarını sıkçayapıştırmak gereklidir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|