Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
abricots, aux, tarifi, tarte

Tarte Aux Abricots Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarte Aux Abricots Tarifi



Tarte Aux Abricots Tarifi


Tarte Aux Abricots Malzemeleri:


tart hamuru için

150 gr un

75 gr tereyagı

2 yumurta sarısı

1 çorba kasıgı toz seker

1 tutam tuz


üstü için

1/2 kg taze kayısı (20 adet) veya 1 kg kayısı konservesi

6 çorba kasıgı toz seker

1 sap vanilya


krema için

1/2 litre süt

2 yumurta sarısı

2 çorba kasıgı mısır nisastası

1 tatlı kasıgı toz vanilya


glasaj için

1/2 su bardagı pismis kayısıların suyu veya kayısı konservesinin suyu

3 çorba kasıgı kayısı reçeli





Tarte Aux Abricots Hazırlanışı:

Derin bu kaba unu koyun, içine küçük parçalar halinde kestiginiz tereyagını, toz sekeri, tuzu ve yumurta sarılarını ilave edin Parmak uçlarınızla çalısarak kınlan bir hamur elde edin Üstünü kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın Hamurunuz dinlenince çıkartın ve 20 cm çapında bir tart kabının dibine incecik yayın Hamurun kenarlarını kabın kenarlarına dogru yükseltin Hamurun dibine, birkaç yere çatal batırın ve tekrar buzdolabına koyarak 15 dakika daha bekletin Daha sonra hamurun üzerine 1 su bardagı kadar kuru fasulye dökerek önceden 190 derecede kızdırdıgınız fırında 15 dakika pisirin Fırından çıkartın, fasulyeleri atın ve yine fırına koyarak 5 dakika daha pisirin Fırından çıkarıp sogumaya bırakın Fasulyeler hamurun kabarmaması içindir

Üstü için; taze kayısı kullanıyorsanız, kayısıları ikiye bölüp tencereye koyun Üzerlerini geçmeyecek kadar su ilave edin, 4 çorba kasıgı sekeri ve sap vanilyayı koyup çok hafif ateste tahta bir kasıkla seker eriyinceye kadar hafifçe karıstırın Daha sonra 15-20 dakika kayısılar yumusayıncaya kadar pisirip atesten alın,

kendi suyunda sogumaya bırakın Soguyunca kayısıları bir kevgirle çıkarıp bir tabaga alın, vanilyayı çıkarıp atın ve kayısıların suyunu glasaj için kullanmak üzere bir kenara bırakın

Konserve kayısı kullanıyorsanız; kayısı tanelerini süzerek çıkarın ve konservenin suyunu glasaj için saklayın Krema için; 1/2 litre sütü kalan seker ve vanilyayla küçük bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Sütünüz kaynamaya baslayınca, 2 çorba kasıgı mısır nisastasını bir parça su ile açın ve kaynayan süte karıstırarak ekleyin Kremanız koyulasınca tencereyi atesten alın, içine 2 yumurta sarısını hızlıca karıstırarak ekleyin ve sogumaya bırakın Kremanız biraz soguyunca, daha önce pisirdiginiz tartın üzerine dökün ve bir kasıkla yayın Üzerine, pismis kayısıları veya konserve kayısıları düzgün olarak dizin Glasaj için ayırdıgınız kayısı suyunu veya konserve suyunu kayısı reçeli ile bir tavaya koyun ve karıstırarak kaynatın Hazırladıgınız glasajı bir kasıkla kayısıların üzerine gezdirin

Tartınızı ılık veya soguk olarak yanında çırpılmıs krem ile servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.