Dereotlu Börek Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Börek Nasıl YapılırDereotlu börek nasıl yapılır Malzemeler 3 adet yufka 2 adet yumurta 1 demek dereotu 150 gram beyaz peynir 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ kızartmak için: sıvıyağ Hazırlanışı: Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin Üzerine hazırladığınız malzemenin üçte birini döküp yayın Üzerine ikinci yufkayı kapatıp tekrar kalan malzemenin yarısını dökün ve yayın Üçüncü yufkayı da üzerine kapatıp kalan son malzemeyi dökün ve yayın Hazırladığınız bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın Rulolar ortada birleştiğinde, iki eşit parçaya bölüp tepsiye alın Buzlukta bir süre bekletin Çıkarıp her iki ruloyu bir parmak kalınlığında halka halka kesin Halkaları sıvıyağda kızartıp servis yapın |
Dereotlu Börek Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Börek Nasıl YapılırDereotu yumuşacık bir börek Malzemeler 3 adet yufka 2 adet yumurta 200 gram rendelenmiş kaşar peynir 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı ayran 1 şişe maden suyu (200 ml) 1/2 demet dereotu Çörekotu Hazırlanışı Ayran, soda, yumurta ve zeytinyağı çırpılarak bir sos elde edilir Tepsi yağlı kağıt ile kaplanır Birinci yufka kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye yayılıp sostan üzerine biraz dökülür İkinci yufka rast gele parçalara bölünür Yarısı ilk yufkanın üzerine konulup soslanır Rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış dereotu karışımından yufkaların üzerine konulur İkinci yufkanın kalan kısmı peynirlerin üzerine konulup tekrar sos dökülür Kalan peynir serpilip son yufka ile üzeri örtülür Dışarı sarkan kenarlar içeriye doğru kıvrılıp, kalan sosun tamamı üzerine boşaltılır Börek kesilip en az yarım saat bekletilir Fırına vermeden çörekotu serpilir Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|