![]() |
Resimli Hamur İşleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Hamur İşleri TarifiResimli hamur işleri tarifi Hamur işi börek tarifleri Çörek tarifleri resimli Börek tarifleri resimli Açma Tarifi Malzemeler : 20 g kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası) 4,5 su bardağı un 50 g margarin 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1,5 su bardağı ılık su veya süt 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) Hazırlanışı : Giriş bölümünde anlatılan yöntemle orta yumuşaklıkta mayalı hamur hazırlanıp, 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baharatlı Kolay Poğaça Malzemeler : 200 gr ![]() 3 su bardağı un 2 adet yumurta 1 kahve fincanı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 tuz kaşığı tuz 1 tuz kaşığı kırmızı pul biber ½ demet dereotu 1 su bardağ beyaz peynir 1 su bardağı kaşar peynir 4 adet taze soğanın yeşil sapı 1 tuz kaşığı kekik 1 tuz kaşığı kuru nane Üzeri için : Çörek Otu Baharatlı Kolay Poğaça yemeğinin hazırlanışı: 1 adet yumurtanın sarı ve beyazını ayrı kaplara ayırın ![]() Hazırlanışı : Derin bir kasenin içine yumurtayı, yumurta beyazını, oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini, ilave edip, yoğurun veya mikser ile çırpın ![]() ![]() Daha sonra, kırmızı pul biberi, kekiği, kuru naneyi, rendelenmiş beyaz peyniri, kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan saplarını, dereotunu ilave edip, iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hamuru yuvarladıktan sonra hafifçe avcunuz içiyle üzerine bastırıp, ortadan ikiye katlayarak poğaca şekli verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bohça Böreği Malzemeler : Un 4 1/2 su bardağı 500 gram Tuz 1 1/2 yemek kaşığı 18 gram Sıvı yağ 3/4 su bardağı 150 gram Yumurta 1 adet 50 gram Sirke 1 yemek kaşığı 10 gram Su 1 su bardağı 200 gram Soğan 1 büyük boy 110 gram Kıyma 1 su bardağı 175 gram Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Nişasta 1/2 su bardağı 50 gram Hazırlanışı : Unu geniş bir kaba ele, 1 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdir, ortasını aç, yumurtayı kır, sirkeyi koy, suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 7-8 dakika yoğur, biri biraz büyük olmak üzere onbir parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 10 dakika dinlendir ![]() ![]() ![]() Nişasta serperek küçük bezeleri 60 santimetre çapta, büyük bezeyi 65 santimetre çapta, yarım milimetre incelikte aç ![]() ![]() ![]() Yufkaları tek tek bohça şeklinde katla, her katlayışta katlanan yüzeylere yağ sür, altıncı yufkaya gelince bohçayı ters çevir, katlamaya devam et ![]() ![]() Katlanmış hamuru ters çevirip tepsiye yerleştir, enine üç, boyuna dört parçaya böl, oluşan karelerin köşelerinden geçerek verev şekilde kes ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|