Ekmekli Revani Tarifi - Ekmekli Revani Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekli Revani Tarifi - Ekmekli Revani YapılışıEkmekli Revani Tarifi - Ekmekli Revani Yapılışı - Ekmekli Revani Nasıl Yapılır - Ekmekli Revani Malzemeleri 1 adet ekmek 2 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu Önce şerbet malzemesi pişirilir ve soğumaya bırakılır Ekmeğin dış kenarı alınır, ufak parçalara kesilir Üzerine süt konur ve bir süre bekletilir Bu şekilde ekmeğin bulamaç olması sağlanır Çukur bir kabın içinde yumurta ve şeker çırpılır Üzerine irmik, bulamaç ekmek ve kabartma tozu eklenir Uygun büyüklükte, yağlanmış bir kalıba dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Sıcakken soğuk şerbet gezdirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|